Jag som innehar kennelnamnet Guldstrimman's heter Pia Johansson. Jag bor med min sambo Dan på en gård utanför Kil i Värmland. Våra barn Linus och Camilla är vuxna och har egna familjer och vi har numera tre barnbarn Alice, Wilma och Malte.  Dan jobbar som utbildningsledare i Karlstad och jag som sjuksköterska i Kil. Här på gården har vi tidigare haft många djur men har numera endast våran goldenflock och två katter/musjägare.
   huset

Vi har båda två levt med hund sedan vi var barn. Några olika raser har passerat, irländsk setter (Pia), schäfer, leonberger innan våran första golden retriever kom in i vårt liv. År 2000 köptes golden retrievern SALLY - Mandora's A Good Heart, efter flera hanar ville jag ha en tik för drömmen fanns om att någon gång kunna ta en valpkull. Sally kunde inte gå i avel pga ögonsjukdom, men underbar familjehund var hon, enkel och lättsam att leva med. Med Sally tränade jag lydnad och viltspår men kom inte igång med så mycket tävlande. Med Sally var intresset för rasen väckt. 

sally8arSally, 8 år

Nästa golden vi skaffade var IDA - Goldwork Carnation. Ida var en livlig hund, fylld av energi och arbetslust, hon var en mycket bra spårhund, blev viltspårschampion och fick prova på eftersök.

Ida kom att bli kennelns stamtik, hon fick sin första valpkull 2011 och därefter två kullar till. Nu är fjärde generationen valpar på gång efter Ida.

idavinter1  ida10år 
Ida 

 2017 köptes en ny tik in till kenneln, DORIS - Attigårdens Golden Unexpected Girl, för att ha ytterligare en tiklinje. Doris är en mycket arbetsvillig tik, hon blev tidigt viltspårschampion och har sedan tävlats i lydnad och rallylydnad. Doris fick sin första valpkull 2020 med våran egen HUGO - Guldstrimman's I Alla Lägen. 
doris10v
Doris 10 v

Just nu, 2020 har vi fem hundar hemma,
ELSA, ASTA, DORIS, HUGO och MÄRTA.
Jag tränar och tävlar hundarna i flera olika grenar, framför allt tävlingslydnad och rallylydnad, tränar jaktapportering
och går även spår ibland. 
Utställning kan det också bli någon gång. 

AVELN

Tanken med aveln är att föda upp sunda Golden retrievers
med en stor arbetsvilja och mycket will to please,
de ska älska att samarbeta med sin förare. 


Jag har gått Uppfödarutbildning, både genom SKK och GRK, Exteriörkurs I och Mentalitetskurs.
Förutom det har det blivit många olika hundkurser genom åren inom olika grenar.


Kennelnamnet Guldstrimman's fick jag godkänt 2010. 
"GULDSTRIMMA" - Ida's guldfärg och hennes strimma (ridge)