Jag som har kennelnamnet Guldstrimman's  heter Pia Johansson. Jag bor med min sambo Dan på en gård utanför Kil i Värmland. Våra barn Linus och Camilla är utflugna, men bor i närheten. Vi jobbar båda två i Karlstad, Dan som utbildningsledare och jag som sjuksköterska. Här på gården har vi förutom våran goldenflock också några hästar, hönor och en katt!
   huset

Vi har båda två levt med hund sedan vi var barn. Några olika raser har passerat, irländsk setter (Pia), schäfer, leonberger innan våran första golden retriever kom in i vårt liv. År 2000 köptes golden retrievern Sally - Mandora's A Good Heart, efter flera hanar ville jag ha en tik för drömmen fanns om att någon gång kunna ta en valpkull. Sally kunde inte gå i avel pga ögonsjukdom, men underbar familjehund var hon, enkel och lättsam att leva med. Med Sally tränade jag lydnad och viltspår men kom inte igång med så mycket tävlande. Med Sally var intresset för rasen väckt!

sally8arSally, 8 år

Nästa golden vi skaffade var Ida - Goldwork Carnation, Ida är en livlig hund, fylld av energi, ett riktigt yrväder som knappt lugnat sig nu vid snart nio års ålder. Ida är en bra spårhund, hon är svensk viltspårschampion. Vår första valpkull togs efter Ida 2011, hon har efter det fått ytterligare två valpkullar. Nu har även hennes döttrar Ebba - SEVCH Guldstrimman's Antonia från första kullen och RLD N RLD F RLD A RLD M Guldstrimman's Barbarella från andra kullen fått varsin kull och i år (2016) kommer förhoppningsvis tredje generationen Guldstrimmor att födas, vilket är mycket roligt!
ida3m
Ida, 3 mån

Jag tränar en hel del med hundarna och åker en del på tävlingar, hittills är det rallylydnad, tävlingslydnad och viltspår som hundarna har startats i. Försöker även hinna med lite jaktträning framförallt med Elsa och Asta, Utställningar blir det också någon gång ibland!

Jag har gått uppfödarutbildningen, både genom SKK och GRK, samt Exteriörkurs I. Förutom det har det blivit många olika hundkurser genom åren.


Kennelnamnet Guldstrimman's fick jag godkänt 2010!
"GULDSTRIMMA" - Ida's guldfärg och hennes strimma (ridge)