Jag som har kennelnamnet Guldstrimman's  heter Pia Johansson. Jag bor med min sambo Dan på en gård utanför Kil i Värmland. Våra barn Linus och Camilla är vuxna och har egna familjer och vi har numera även två barnbarn Alice och Wilma.  Dan jobbar som trafiklärare i Karlstad och jag som sjuksköterska i Kil. Här på gården har vi förutom våran goldenflock också några hästar, hönor och en katt!
   huset

Vi har båda två levt med hund sedan vi var barn. Några olika raser har passerat, irländsk setter (Pia), schäfer, leonberger innan våran första golden retriever kom in i vårt liv. År 2000 köptes golden retrievern Sally - Mandora's A Good Heart, efter flera hanar ville jag ha en tik för drömmen fanns om att någon gång kunna ta en valpkull. Sally kunde inte gå i avel pga ögonsjukdom, men underbar familjehund var hon, enkel och lättsam att leva med. Med Sally tränade jag lydnad och viltspår men kom inte igång med så mycket tävlande. Med Sally var intresset för rasen väckt!

sally8arSally, 8 år

Nästa golden vi skaffade var Ida - Goldwork Carnation. Ida var en livlig hund, fylld av energi, ett riktigt yrväder! Ida har varit en mycket bra spårhund.
Vår första valpkull togs efter Ida 2011, hon har efter det fått ytterligare två valpkullar. Hennes döttrar Ebba, Elsa och Cajsa har 
fått varsina kullar och nu har även Ida's barnbarn börjat användas i aveln.
2017 köptes en ny tik in, Doris - Attigårdens Golden Unexpected Girl, för att ha ytterligare en tiklinje.
Doris är en tik med mycket fart och energi i. Hon älskar att arbeta och blev tidigt viltspårschampion.

ida10år 
Ida 10 år

 

Jag tränar en hel del med hundarna och tävlar ibland, hittills är det rallylydnad, tävlingslydnad och viltspår som hundarna har startats i. Försöker även hinna med lite jaktträning, utställningar kan det också bli någon gång ibland! Jag har gått uppfödarutbildningen, både genom SKK och GRK, samt Exteriörkurs I. Förutom det har det blivit många olika hundkurser genom åren.


Kennelnamnet Guldstrimman's fick jag godkänt 2010!
"GULDSTRIMMA" - Ida's guldfärg och hennes strimma (ridge)